Den svarta svanen

Har under en tid läst en bok som heter den svarta svanen av Nassim Nicholas Taleb.

Boken den svarta svanen av Nassim Nicholas Taleb

Denna bok har gett mig ett och annat att fundera på, allt från texten i sin helhet till själva orden i texten.
En utmaning att hänga med då jag inte har ordförrådet att förstå alla orden, men då har jag gjort som så att jag skriver upp orden i en lista samt googlar ord allt eftersom jag läser.

Oavsett så kommer jag inte ihåg alla de nya orden men det byggs väl upp någon typ av nytt ordförråd så sakteliga och min svenska utvecklas.

Komplex bok som man inte bör ge sig in på hur som helst.

Min tro innan jag tog upp denna var att jag skulle få något tips hur jag skulle hantera något ekonomiskt vid eller direkt på börsen.
Det har man väl på något vis fått genom att han belyser hur viktigt det är att försöka förstå vad som kan hända även om man aldrig kan helt förutse framtiden.

Till exempel att börsen kraschar kan man ju inte helt veta när detta skall ske, men många vet att det kommer att ske förr eller senare så det är inte direkt en svart svan händelse.

Svart svan uttrycket kommer ifrån händelsen med just den svarta svanen.
Innan man hade sett en svart svan så hade man aldrig i sin vildaste fantasi kunnat tro att det fanns svarta svanar för att just alla svanar som man sett innan detta var just vita.

Nassim skriver mycket intressant i boken men jag uppfattar dock inte allt det han skriver på grund av att han är på en sån mycket högre nivå än mig.

Har du läsvana och ett bra ordförråd så kan det ju vara något för just dig att ta en titt i denna.

Relaterade inlägg