Tommy Byström

Född 1988 i Örnsköldsvik och som så många andra blir jag nog kvar här, dels på grund av vänner, familj, miljön och friheten som ges. Jag uppskattar verkligen att promenera i skog och mark, gå på promenader till ställen med fantastisk utsikt och att få ta en kaffe med min flickvän Alicja på något berg eller vid någon sjö här i höga kusten. Otroligt tacksam till denna omgivning och att jag har möjligheten att besöka alla platser med Alicja!

En del känner att dom behöver komma bort från staden för att öppna upp möjligheter i storstaden, kanske är det den bästa vägen att gå eller inte. Jag vet många som lyckats både i stora och små städer.

Min närmaste familj bor också kvar i och runt Örnsköldsvik.

kollage av bilder på mig och alicja, bröllop, älgfarm och vandring
Jag och min Flickvän/sambo Alicja.

Men vad håller jag på med då?

Ja man kan börja med att jag har gått byggprogrammet på parkskolan i en riktigt bra klass med många roliga och duktiga kamrater. Efter detta blev det då dags att arbeta och jag landade efter lite sökande i nävarna på Conny Berglund inne på Skanska IME på Domsjöfabriken. Glatt gäng, högt i tak och där blev jag kvar i 6 år innan det blev lite väl trångt med arbete för den avdelningen.

Sedan hamnade man på anläggningssidan och tog anställning hos Formbetong, sedan har man hunnit hoppa mellan lite olika företag (Svevia, Bygg och betong, Lövstaden) tack vare att det ibland är lite väl dåligt med arbete under vintersäsongen för vissa firmor. Men jag har ju hunnit med att vara på en del stora projekt och en del mindre.

Jobbet är roligt och en stor del utav mitt liv tack vare alla fantastiskt sköna människor man träffar när man ligger ute på jobb, många historier får man höra och mycket roliga minnen skapas med alla fantastiska vänner man skapat genom åren.

Jag är idag snickare på anläggningssidan hos NCC, har gått 1,5 år i arbetsledande position på olika projekt år Formbetong, bland annat KM7 i Grums, ett projekt åt Billerudkorsnäs som leddes av NCC och med oss Formbetong som underentreprenör. Nästa projekt efter KM7 blev Forsmark, ca 9 månader innanför grindarna på kärnkraftverket. Ett mycket speciellt bygge. Men även detta var som alla andra byggen, givande och lärorikt samt att det gett mig en och annan historia från mina fantastiska kamrater.

Jag har även studerat till betongingenjör 1,5 år på distans genom Yrkesakademins högskola med bas i Göteborg under tiden som jag har arbetat som arbetsledare. Det kunde vara påfrestande under vissa perioder men väldigt lärorikt och roligt!

Sparandet och investeringarna

Intresset kom nån gång runt 2010-2011,(genom Skanskas aktiesparprogram) kan i efterhand ses som att jag intresserade mig för sent men jag är ändå glad att jag började intressera mig av pengar på ett annat sätt än innan. Innan var det lite för mycket slösande, köpa bilar, leksaker och lite för mycket festande. men det var kanske som med allt annat, en inbyggd mening att forma mig till den jag är idag.

Tillbaka till början så fick man möjlighet att genom skanska köpa aktier i ett aktiesparprogram som gav utdelningaktier när man handlade aktier, och det gjorde man genom att det drogs pengar från bruttolönen. 5% varje månad utan att behöva betala courtage.

Här började man inse att det är nog rätt så klokt med investeringar i form av värdepapper, vilket har lett till att man genom åren sparat mer och mer.

I slutet av året 2016 köpte jag och 2 kompisar en fastighet med 3 lägenheter som visade sig vara en ganska bra investering. En av de andra 2 Skulle flytta till Stockholm och kände att det inte fungerade att sitta kvar i bolaget och blev således utköpt av Mig och Anders vilket varit både bra och dåligt. mest tråkigt att polarn flyttade men jag är glad ändå, för det verkar gå bra för honom och han trivs bra där nere.

Har genom åren haft en hel del ideer och provat på lite olika saker, men detta kommer på bloggdelen i några inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *