Hur fan ska man klara alla mål man har?

Kan ju enkelt säga att mina mål inte alls är något jag uppnått i det stora hela, men då har jag ändå varit dålig på att sätta mål och följa upp de få jag haft.

många mindre mål har jag lyckats med men jag har mycket att jobba med under kommande år.

Målen för kropp och hälsa är något som inte gått i mål men jag har tränat och rört mig.
Målet var att för första gången dra 200kg i marklyft vilket absolut inte blivit av då jag knappt tränat sedan innan sommaren.
Jag har haft ett antal timmar med en pt, dock var detta innan sommaren.
Jag kom verkligen igång, allting kändes bra, men på något vis har träningen på gym skjutits under mattan.

Dock besteg jag och gumman Kebnekaise, om det nu är någon bedrift.
Vi vandrade någonstans runt 10 mil på vår semester vid Kebnekaise, Kiruna.


Mål rent ekonomiskt hade jag nog inte i början av året, men under corona-raset på börsen så sa jag till mig själv att jag skulle vara nöjd bara jag landade på +-0 helåret 2020 tack vare att jag följde med helt och håller ner i raser som var (dvs minus 35% typ).


Men jäklar vilken vändning det tog i mitten på mars, kunde ha spelat korten mycket annorlunda men som vanligt är det enkelt att vara efterklok.

Jag har passerat -+0 med bra marginal anser jag.
På Avanza ligger min depå upp 13% och min Nordnet-depå är upp alldeles precis under 31%.

Depån hos nordnet startade jag i januari och min första post blev ett par stycken Svolder.
Den posten följdes av axfood, sedan en till post Svolder då den hade rasat i värde under starten av året i och med Covid-19 rädslan, sedan adderades Castellum och Investor på mitt ISK. Sedan har det blivit några adderingar som jag kan ta upp i ett annat inlägg.


Av bolagen som ligger i den portföljen nu så är det Axfood som presterat supersämst och ligger minus 1,09% men om man räknar in utdelningarna som jag fått så är den posten på plus ynka 90kr.
Bäst har min position i Plejd gått och den är över 100% sedan köp, nummer två på listan av topp-presterare är Svolder på 47%.

Om jag ska vara ärlig så tror jag att det kan vara lite svårt att hålla samma uppgång under 2021 som nordnet-depån har presterat i år.
2019 var galet och 2020 likaså, på olika vis men båda slutar gott rent ekonomiskt för min del och jag hoppas även du har det bra ekonomiskt.

Jag förstår alla er som sålt era aktier under krisens start och sedan inte vågat handla igen, men det är ändå ett försvarbart beslut och ni har kunnat sova om nätterna.

Tackar twitter för en del inspiration om bolag och till viss del ”kartor” på framtiden från olika personer.

Hade mål att läsa 6 stycken böcker, och det har jag lyckats med riktigt bra, har inte räknat men det är minst det dubbla skulle jag tro


Läser mycket, finner det mer och med avkopplande och det är så jäkla intressant att läsa och lära.
Jag har mest gått igenom böcker om ekonomi och biografier från kända människor.

Ett mål var att vara mer ekonomisk och göra färre onödiga inköp, jag vet inte vad jag skulle addera till listan över onödiga inköp under 2020 faktiskt.

Att sälja mer saker som bara ligger har jag lyckats med men kanske inte i den mån jag önskade. Massa saker som jag äger skulle behöva en ny ägare.

Äta bättre och minska alkoholintaget. Vafan, den måste jag stryka, whisky är ju gott!? Men räknar man på det så är det säkert många hundralappar som försvinner på någon god whisky eller rom, men man kan inte spara in på allt som vissa säger. Det var även att jag skulle äta bättre och jag tror att jag faktiskt äter riktigt bra, husman kan man nog säga.
En blandning av potatis, pasta och ris samt kött och grönsaker.
Väl hemma så äter vi mycket grönt och det har ju drivits av att Alicja är duktig på att äta grönt och då äter jag med i och med att det finns på bordet.

En hit and miss, skulle läsa mer om antiinflammatoriska växter och dylikt men det har fallit mellan stolarna, dock har jag ju tid i år.

Så har mitt år utspelat sig.
Jag hade inte mycket mål men jag ska sätta mig och göra en bättre lista över nästkommande år.

Jag är ju för fan inte perfekt och det hoppas jag att du inte är heller för då har vi problem.
Ingen kan ju vara perfekt i allas ögon, någonstans borde det skära sig.

Hur har du klarat av dina mål?
Är du en sån som betar av mål efter mål på en lista eller kör du bara full-crazy och hoppas på det bästa som jag gjort?

Relaterade inlägg