Getting the apartments some love.

Jag har precis slutfört en renovering av en av våra lägenheter.
Lägenheten har fått nya tapeter/reparationstapet, målade lister, nytt badrum, målade tak inne och ute på balkongen samt även målade garderobsdörrar och i all hast så passade jag på att byta ut dörrarna i en garderobslänga mot skjutdörrar.

Badrummet lejde vi bort men dock så var det på min lott att riva ut det gamla.
Innertaket skulle ner, bort med väggarna, skrota duschkabin och börja riva bort matta på golvet.

Inne i badrummet rev vi ut allt, ända in till stolpverket och då plockade vi även isoleringen.

Badrummet när det är nästan helt utrivet

Vi lejde en lokal firma som heter IE kakel som i sin tur tog kontakt med andra firmor som dom är vana att jobba med, de sköter olika delar av jobben som skall utföras. VVS, el, snickeri och montage av inredning till exempel.

Nya stolpar monterades bredvid de befintliga då de inte kändes rimligt att lägga ner så mycket tid på att rengöra de gamla som hade spånskiva fastlimmad från förr som helt separerade och satt fast på de befintliga stolparna.
I detta drogs nytt vatten från det nya vattenskåp som monterades in och nu vätter in mot det stora sovrummet med en inspektionslucka samt ett skvaller-rör som leder in till badrummet.

Golvet bilades upp och avlopp lades om då dusch och toalett skulle flyttas samt tvättmaskin och torktumlare skulle byta plats med duschen.

I golvet ligger nu golvvärmeslinga så att man slipper ett element på väggen, taket sänktes för att få plats med spotlights och kläddes med huntonit.

Golv och väggar är klädda med matta och jobbet utfördes av IE kakel i Örnsköldsvik.
Citybygg har skött snickeriarbeten och Eitech drog el.

Sovrummen är klädda med reparationstapet på väggarna och målade. det stora rummet fick skjutdörrar medan de lilla sovrummet fick ommålade dörrar med nya knoppar.

Golven ligger kvar i alla rum då mattan ser helt okej ut och kostnaderna redan drog iväg med badrum.
Köket är klätt med nya tapeter och taket målades vitt, matsalen fick samma tapeter och där målades tak och boasering vita. salningen runt fönster och lister har fått en omgång färg med och ser nu mycket fräscha ut

I matsalen klädde jag fönsterbrädan med vinyl istället för att byta ut den, mest på test. fungerar det inte bra så kommer den bytas ut och sovrummen kompletteras med fönsterbrädor vid behov/önskan från hyresgästerna.

Vardagsrum kläddes även det med reparationstapet och målades vitt, taket är nymålat vitt samt lister även här, ny fönsterbräda och relativt nyinstallerad ventilation (mitsubishi vl-100).

Hallen målades ljust grå, taket målades vitt samt garderoben fick även den en skvätt färg på sina dörrar och en uppsättning nya knoppar.

Alla rum har ny försetts med persienner då det saknades sedan innan och detta tackar jag Raymond på Öviks solskydd och kapellmakeri för.
Lättsam, kommer med förslag, löser problem och slutresultatet blev jättebra.

Det enda problemet som uppstod var att två element och ett uttag inte fungerade efter renoveringen men det var inget stort problem, elektrikern fick åka och kolla på det så att vi kunde utesluta något.
I efterhand så var det 2 ganska simpla fel, elementen satt på en säkring som hade gått.

Men kontakten var ett lite udda problem.
Den har tydligen aldrig fungerat, det var kablar framdraget till uttaget och färdigskalade kablar ( inte skalade så att metallen kom fram) men det var inte inkopplat.
Man får känslan av att någon ”gjort klart” någon annans jobb innan denne blev färdig.

Badrumsrenoveringen med allt jobb kostade oss strax över 200 000kr.
Det blev lite dyrare än offerten på grund av att vi stolpade extra, vi hade rivit ut all isolering så den byttes ut och vi valde att sätta in en betydligt bredare dörr än den befintliga så att den nya nu är 1 meter och håller standard för handikappsanpassning.Relaterade inlägg