Träningspass nummer 5 och 6, done.

Igår så körde jag ett pass med fokus upphöjda marklyft.

Under de set med upphöjd marklyft så står jag på en viktskiva samt att jag kör med skor, dels för att det blir lite mer bekvämt och jag kommer upp en liten bit till i höjd.

Värmer upp med stången, lastar på 15 kilo på vardera sida sedan 25 kilo per sida. Seten jag räknar till träning blev igår på 90 kilo och allt känns bra bortsett från små tendenser till träningsvärk från föregående pass.

Efter marklyft så körde jag raka marklyft och här är det utan upphöjning som gäller.

Stela ben och låt baksidan låren arbeta i denna övning, ner till golvet och tillbaka upp mer rak rygg.

Man får vara lite försiktig med övningar som mark och raka mark då man kan skada sig vid felaktiga lyft där ryggen hamnar i en position den inte är byggd att klara av belastningar.

Stångrodd med ”bicepsgrepp” dvs. Jag fattar stången med handryggen mot mig så som jag håller i den när jag kör exempelvis bicepscurl.

Den här övningen har jag haft en tendens att då lite spänningar över axlar/skuldror förut men nu har jag jobbat på tekniken lite och tänker lite med på hur hållningen är i axelpartiet. Lugna lyft och fokus kommer man långt på. Jag ska ju inte tävla i bodybuilding, tränar ju för att hålla mig frisk.

Här brukar jag träna på vikter mellan 60-80 kilo och det är lagom för mig. Har varit och känt på vikter upp kring hundra kilo i denna övning men det är ett tag sedan. Har ju varit lite träningspass över sommaren och in i halva vintern.

Hantelrodd och sittande rodd i ”maskin” blev de 2 avslutande övningarna.

Hantelrodd körde jag på 37,5 eller 40 kilo i vikt per arm. Här känner jag att jag ligger ganska nära min max just nu när jag vill köra seten fullt ut och inte maxa iväg i första set så att jag inte orkar alla repetitioner i de andra seten.

Idag torsdagen den 7e januari så klev jag på mitt 6e pass för året och det blev ett pass med 2 övningar eller va man ska kalla det.

Först blev det 4 minuter rodd bara för att den känns bra att köra.

Sedan så ställde jag mig på den nya kompisen, trappmaskinen, i 40 minuter och lyssnade på podd.

Så skönt när man lyssnar på något, man kan gå och gå och man vill bara fortsätta tills avsnittet är över. Så nice.

Peace!

Relaterade inlägg