Sjuk avkastning och en galen start på 2021.

Överallt ser jag grafer som visar allt från 10-50% avkastning på aktierna och detta är efter första veckan på året.

Visst är det lite svårt att inte jämföra sig med alla runt omkring hur dom investerar sina pengar och hur mycket pengar som dom skapar, på några dagar.

Vad inte alla visar är just deras bakgrund, deras förluster och alla deras konton tänk på det.

Jag kan skapa mig ett konto med enbart en aktie som kanske sticker 40% på en vecka och sedan visar en bild på det kontot till alla och får det att låta som att det är alla pengar jag har som växt med 40%.

Vad personen inte visar är kanske att det är 5% av personens investerade kapital på just det kontot som har gått upp och kanske rent av resterande 95% som är investerat faktiskt ligger minus.

Jag antar att du har problem med personer som visar upp pengar och procent här och var. Försök att inte tänka på det, se det som motivation. Även om de siffror som dom visar upp är fejk så är det mesta fullt möjligt att uppnå med kunskap och tid. Lägger du ner mycket tid så kommer du också se resultat i din handel.

Jag är glad för personerna att dom kan göra pengar, det är jag verkligen. Jag jobbar för att kunna vara en av de som visar upp snygga siffror månad efter månad, år efter år men det tar tid och jag verkar ha så jäkla många olika saker som jag ska hålla på med samtidigt att det blir inte helhjärtat i något men det kommer väl en bättring.

Man får ta det lugnt, försöka läsa på vad som händer i grafer och kolla lite nyheter så ska det väl kunna sluta bra även detta år.

Det gäller att hitta aktier som är i upptrend och så gäller det ju att det inte blir upplopp eller krig/terror/pandemi när du ligger inne i något bolag med dina pengar.

Men hursomhelst.
Året startar för mig svagt blått men ännu är det lång väg kvar tills vi ska stänga depåerna för 2021. Det är bara ladda om och ge sig ut i orderböckerna igen nästa vecka.

Bästa aktien i veckan måste vara soltech för min del som var lite av ett draglok på 49,58% men den utgjorde inte så stor del av väskan.
Hoppas ni hade en bra vecka med många procent i vinst.

Sämst blev nog alibaba som jag köpte på jul och nyår, den stängde jag ioförsig på plus men under veckan så var det galenskaper i USA så jag stängde både alibaba trade och beyond meat trade.

Nya tag som sagt. Vila upp nerverna för på måndag öppnar det igen.

Tveka inte att skriva en kommentar om du är intresserad av aktier.

Relaterade inlägg