En aktiefundering

En stilla fundering en kväll i en furu-stuga.

Stundande tider så känns det som att aktiemarknaden är på väg att kollapsa, många tror att det är bakom hörnet medan vissa säger att det kan vara långt kvar ännu.

Trump har ju möjligheten att styra börsen dit han vill nu och minsta tweet han gör så reagerar börsen, endera upp eller ner 2% på en dag.

Det känns hackigt och oroligt, minst sagt.

Jag har ingen riktig koll på vad jag ska lägga mina pengar i då jag inte vill ligga alltför mycket likvid. Har även funderingar vad jag skall göra av mina pensionsfonder, skall man byta dessa mot något mera inriktat på ädelmetaller nu eller vad gör man.

Måste försöka läsa in lite vad som är bäst att göra, det handlar ju inte om stora pengar men ändå en hel del för mig.

Man vill tro att vissa har rätt i det dom säger när dom pratar om att man ska ligga kvar med allt innehav och bara fylla på med mera i sina innehav under nedgångar, men hur långt följer man med ner och kommer alla bolag flyta upp till ytan igen (dagens nivåer) om det kraschar?

Fonder är ju likt, ska man engagera sig i att byta dessa eller sälja av en del av innehavet för att ligga likvid och sedan fylla på om det går ner?

Ja frågorna är många och vi alla ställer dessa, vart är vi på väg.

För en som arbetar hela dagarna, och som ligger ute på jobb just nu där vi inte har internet nästintill på hela dagen (från 06.00 till 18-15) så är det lite jobbigt att inte kunna följa med allt som händer.

Ibland kommer jag ut på nätet så att jag kan läsa en artikel eller uppdatera aktieportföljen för att se hur det svänger för dagen.

Tiden får utvisa, just nu är man i alla fall rätt lugn än så länge, men fallet kommer. Det gör det definitivt.

Relaterade inlägg