Kan man bli rik på bitcoin

Svaret är ja.

Du kan bli rik på allt, men du måste ha klart för dig att det föreligger risk med all handel av värdepapper, fonder, derivat och kryptovalutor.

Självklart är det många som blivit rika på Bitcoin och andra liknande kryptovalutor under den senaste tidens galna rusningar.

Lika självklart är det ju att det finns personer på andra sidan detta mynt. folk som förlorar pengar.

Men självklart kan du bli rik, läs på vad det innebär att handla dessa valutor och hur man går tillväga.
Utöver det så är det som med allt annat att lyckas köpa billigt och sälja dyrt.


Många har handlat på FOMO i de impulser som varit, och sedan när det har kommit en rekyl strax efter har dom tvingats sälja i panik då det går snabbt upp och snabbt ner 10%.

Jag själv har inte handlat något med bitcoin då jag ärligt inte har läst in mig på hur det fungerar att handla dom och hur det fungerar.

Jag har nyligen köpt hos Avanza där det finns certifikat som följer bitcoins utveckling, dock är den inte öppen för handel dygnet runt som bitcoin.

Bitcoin XBT

Här har jag verkligen inte lagt in några stora pengar då jag är osäker på kryptovalutor.
Varför jag är osäker på dom är just okunskap.

Har du aldrig handlar med certifikat måste jag bara säga att det finns vissa certifikat som har hög hävstång och dessa bränner snabbt ditt kapital om du agerar fel.

Det kommer bara att finnas knappt 21 miljoner Bitcoin.
Men du behöver absolut inte köpa en hel bitcoin då den kan delas upp i 100 miljoner delar.

Det finns något som heter Satoshi, detta är små delar av en Bitcoin.
En Satoshi är 0,00000001 Bitcoin.

Graf över hur många bitcoin som finns i världen just nu
Antal bitcoin som finns just nu

Just nu verkar det ha skapats ca 18.6 miljoner Bitcoin så det är inte långt bort innan det inte går att skapa flera. Då är det enbart tillgång efterfrågan som kommer driva priset på valutan.

Vi är många människor på denna planet som skulle kunna tänka sig att investera i krypto men det är många som tror att man måste köpa en hel Bitcoin och blir avskräkta.

Jag är lite skeptisk men samtidigt är det ju bättre med bitcoin än med vanlig fiatvaluta som bankerna kan trycka mera om dom vill.
Bitcoin går inte att ta fram fler än ca 21 miljoner.

En sak som jag ser är att man har en portfölj för sina krypto och en personlig kod till dessa. Tappar man bort den så är det kört. du kan inte hacka dig in detta. För länge sedan var det tydligen någon som lyckats men då bytte alla till ny mjukvara och allt rättades till.

Kom ihåg att läsa på om du ska investera i detta. Jag vet att det är mycket prat om kryptovalutor just nu men var försiktig då det svänger nå enormt.

Lägger en länk här till en svensk sajt där du kan läsa på lite.

Bitcoin – vad är det

Relaterade inlägg