Återhämtning

Börsen är just nu riktigt stark trots alla dåliga macro-data vilket rubbar mångas sinnen även mitt.

Jag är inne på att marknaden borde reagera hårdare på hur världen mår just nu, men så säger flera att börsen värderas på sikt, ca 6-12 månader framåt.

Det skulle betyda att vi just nu värderar börsen som om det var september/ oktober 2019. Dock känner jag att Covid-19 har satt betydligt djupare spår i folk och marknaden än att vi skulle prisas in så som det var i september när allt var på topp och börsen bara gick upp och alla utsikter såg bra ut.

Vad som driver denna uppgång är ju till stor del FED’s pengar som pumpas ut i oändlighet nu. och det är klart det ser ljust ut då man kollar lite snabbt att det pumpas in pengar för att rädda vår ekonomi.

I mina ögon är det lite som att ge börsen och några företag konstgjord andning och hopp.

Utan dessa pengar skulle världen brinna tror jag. Så många bolag som går omkull nu, så stora bolag, är man inte van att se trots ekonomiskt stöd.

Det är absolut inte kul att se dessa nyheter men kanske väl behövligt, ligger man på gränsen till överlevnad så kanske det är menat att man skall lämna in och låta något annat företag ta den platsen.

OMXS30 från botten av coronaraset till idag ( tors 28 maj)

På bilden ser du återhämtningen i OMXS 30.

Lägg ingen vikt alls till siffrorna som står där i, det är jag som kladdat i ett försök för ett tag sedan att förstå eliott waves men det är långt ifrån att jag förstår detta.

Relaterade inlägg