Gamestop, AMC, Dogecoin och andra galna investeringar

Innehåller affiliatelänkar till Savr

Det skrivs så jäkla mycket om dessa nu och du tänker nog.

Bör jag köpa GME?
Bör jag köpa Dogecoin?

Detta är saker jag inte skulle rekommendera dig att köpa.

ABSOLUT INTE.

Oavsett om du är ny investerare eller inte så är detta sjukt volatilt.
Det som händer nu i marknaden är ett försök till en shortsqueeze utan dess like.

Vad som händer är att det har dragits ihop tusentals retail handlare ( du och jag, gemene man) som ska handla upp kurserna då stora investerare ligger och blankar stora delar av exempelvis Gamestop. Där låg dom inne med 130-150% blankning av freefloaten.

Vad som händer när alla köper är att kursen går upp helt galet.
Kursen går upp och blankarna sitter kvar med deras position, en position som blir mer och mer illröd på deras konto som de sedan måste täcka, vilket kommer öka kurserna ännu mera.

Men det är så jävla ultravolatilt att jag inte vill att ni ska handla dessa.

Vad jag istället rekommenderar om du verkligen inte vill förlora stora delar av dina besparingar är att köpa någon fond i början.

Handla i den ett tag och LÄS PÅ vad aktier är. Så jävla många bränner sina pengar nu. Jag är lite orolig för mina vänner och kollegor för jag vet inte om dom är någon av alla dom personer som köpt högt upp innan det vände ner.

Vad du inte vill är att sitta kvar med svarte petter.
Köp något stabilare. Jaga inte raketer.

Vill du kunna sova på natten och känna att pengarna inte brinner upp när du sover så tänk en gång extra. KÖP INTE PÅ FOMO. (fear of missing out)

Jag droppar här två länkar, en till avanzas fondgenerator och en till Savr som är en uppstickare inom fondhandel. Där bör du börja medan du läser en bok och eventuellt handlar med Papertrades. (skriv ner dina köp på papper, låtsas handla men gör det seriöst)

SAVR fonder Länk till deras fondbutik.

Här är stället för dig.
Här kan du månadsspara lugnt och stabilt.
Du slipper gruva dig för att logga in på banken.
Testa idag och se hur dina pengar kan växa i lugn takt i år framöver.

Jag säger inte att GME, AMC, BITCOIN, DOGECOIN och alla de andra sakerna som skriva om just nu kommer att flyga rakt upp.

Men ingen vet om dessa saker ens kommer att finnas kvar om 5 år. Ja bitcoin känns som den inte kommer att försvinna iofs men de andra.

Bitcoin är jag lite smygsugen på men det är så jävla svårt att veta om den borde vara värd 1000 dollar eller 100 000 dollar.
Hursomhelst är jag inte investerad där!

Så Snälla. Andas lite innan dina beslut. låt hjärnan använda ditt system 2. Please!

Jag har själv gjort en massa dåliga affärer. Idag är jag mer säker med vad jag gör men ändå är jag så långt ifrån där jag vill vara. Jag gör pengar på investeringarna men det är inte varje månad som är plus på kontot!

Skriv gärna i kommentarerna hur du känner kring hypen som är på börserna nu.

Vill du kontakta mig på annat sätt är min inkorg öppen på facebook, instagram, mail eller vad som helst.

Relaterade inlägg