Det första inlägget

Tiden har kommit till att jag skapar en blogg för att nå ut till fler människor med mer information.

Jag har länge funderat kring bloggande och nu känns som en bra tid att ta tag i detta i samband med mina projekt som rullar på i bakgrunden utöver mitt heltidsjobb.

Jag jobbar för att mina pengar ska arbeta för mig i framtiden.

Genom sparande i aktier, som genom åren inte alltid levererat så som man önskat. Genom fondsparande och investering i en fastighet med lägenheter har man idag byggt upp en liten buffert igen.

Problem som man stötte på när man börjde med aktier var att man var för hungrig och trodde att allt man tittade på som gått upp skulle fortsätta i de banorna. Tyvärr är inte verkligheten så som i drömmarna, här är det äta eller ätas.

Man kan satsa allt på ett kort och lyckas men man kan även göra som jag gjorde, satsade en stor summa pengar på ett bolag som jag fattat intresse för och som såg ut att kunna leverera magnifika produkter till många aktörer.

I början var det intressant när man såg hur värdet ökade, och det ökade ganska snabbt tack vare att den summa jag gått in med. Dagarna var spännande och jag kollade på avanza’s app nästan hela tiden, blå siffror. Aktiekursen steg och man blev mer och mer positiv till bolaget och dess kurs.

Sedan kom dagen då det vände.

Det började ticka åt fel håll, jag och många andra andra trodde på lite vinsthemtagningar och det var det nog. Men det slutade inte. Detta var runt 2014 och jag hade gått in med en summa runt 250,000kr och var för färsk. Naiv skulle jag kalla det.

Nu idag har jag fortfarande posten kvar som jag köpte då, dock har kursen gått från toppen på 35kr ned till mellan 7-8 kronor nu och där studsar den, med små rörelser i väntan på det stora genombrottet. Hoppas jag!

Här ligger jag nog back 150-160,000kr fortfarande, men jag tänker inte så mycket på det. Det är pengar, jag är frisk och har en fantastisk flickvän, Alicja.

Idag 5 år senare har jag lärt mig mer, men även intresserat mig för lite andra saker. Saker som tar upp min tid som jag kanske borde lägga på att läsa om aktier och hitta nästa pärla att stoppa in i min depå. Separat inlägg om vilka aktier jag har kommer senare.

Jag tänker att denna blogg ska kunna vara ett litet klotterplank för mig och mina tankar och hoppas på att du finner det intressant, så pass intressant att du vill ta upp diskussioner med mig.

Relaterade inlägg