Framsteg i den fantastiska renoveringen

Så var jag äntligen tillbaks här vid datorn och kan skriva ett inlägg om renoveringen av det råttbo som Alicja döpt till Ove.

Eternitfasad i grön färg innan renoveringen startade
Bild från innan renoveringen startade. här var vi entusiastiska som tusan.

Det är mycket som händer på dagarna och renoveringen i Domsjö flyter på som det ska.
Vi har ju som sagt köpt ett hus med totalt renoveringsbehov och det tog vi över i april i år, vi har hunnit med att riva ut hela nedre våningen och snart byggt upp den igen med nya väggar som är extra isolerade, nytt riktat tak samt nytt golvspån som såklart även de blev riktat.
vi har kämpat med att skotta spån, rivit, andats damm och jävlats nere i källaren.

Källaren bjöd på lite blandade saker, när vi skulle börja dränera så insåg vi att källaren inte är riktigt så som vi trodde att den var, dvs vi trodde att all källare var både gjuten och murad med stora huggna stenar 50/50 ungefär.
När grävmaskinen kom och vi började gräva så insåg vi snabbt att det bara var tunna stenar på insidan i halva källaren, det känns spontant som något som gjorts i efterhand kanske.

Så dräneringen gick från att vara halva huset till att vara bara 25%, men i dräneringens framfart märkte vi snabbt att där det läckt in vatten i källaren var rejält dålig sten, stenblocken som man murat upp källaren med hade luckrats upp i stora delar av nedersta varvet så det bilades rent och jag gjöt upp den delen samt putsade om innerväggen för att laga skadorna.

Nästan halva golvet i källaren är bilat sönder och vi har skottat och burit så mycket sand och sten från källaren så man vill typ spy på det. o det är inte helt klart.

Men vi har skickat in en ny plastpipa för avloppet och en ny slang för inkommande vatten så allt blir nytt från kommunens del och inåt nu.

Det har varit så otroligt mycket jobb i källaren som tagit tid från renoveringen som egentligen vill hålla på med som är att bygga nya lägenheter.

Exempelvis så kapade jag ner en oljetank och bar ut den skiten, jag har demonterat en oljepanna och bilat bort en del av murstocken. Alla rör som gått till element och vatten har jag tagit bort från källaren och hela första planet.

Allt kommer att vara nytt när vi är klara, golvvärme, vatten till kök och badrum samt alla avlopp.

Just nu så väntar vi på att elektriker och rörmokare har tid att komma och färdigställa nedre våningen så att vi kan sätta de sista skivorna på väggarna och taken.

1 rum är helt klart med gips på nedre våningen. Kök och vardagsrum saknar båda gips i tak och köket saknar några få skivor på väggen där avlopp och vatten går.

våning 2 som också den innehåller en lägenhet är nästan helt utriven, alla väggar är demonterade in till timmerstommen, alla tak är borta men vi har lämnat golven i de flesta rum för att ha något att stå på vid montering av gles i taket.

Idag så monterade vi in ett av de nya fönstren, vilken skön känsla när det är på plats och gör att öppna och stänga utan problem och allt är nytt och fräscht!

Kök till lägenheten på första våningen har kommit och ligger i lådor i vardagsrummet och väntar på att monteras ihop.

Det kommer inlägg med mera bilder från denna renoveringen framöver.

Vill du följa renoveringen så är du välkommen att kolla in min Instagram där jag försöker dela med mig i min story samt en del i inlägg.

vi försöker filma en del men det mesta känns som att det hamnar utanför film då jag mest bara åker dit och jobbar och glömmer att ta med kamera eller inte orkar filma.

Det kommer filmer men just nu ligger det en ute på min kanal och det är en på Alicjas kanal.

Här kommer länkar till de båda.
Min kanal
Alicjas kanal

Kika gärna där och kommentera gärna här eller skriv på instagram eller vart som helst om du är nyfiken på något eller om du har några frågor.

Läs gärna något av mina tidigare inlägg om hyreshus.

Hyresfastighet i järved inhandlad

Att köpa och äga en hyresfastighet

Tills nästa gång, ha det fint.

Relaterade inlägg