Året som gått

Året som gått har erbjudit en riktigt galen uppgång på börsen, mina investerade pengar som ligger på Avanza har gått upp 33,51% vilket är sjukt fint.

Jag har köpt och sålt i omgångar i ett bolag som heter Soltech Energy Sweden och där har jag gjort bra vinster.

Min bästa respektive min sämsta månad på börsen var september och november.

Under året som gått har jag testat en typ av Magic formula och det har gått bra, dock inte lika bra som börsen. Den depån landade på ca 16% upp.

Jag startade i januari den depån med 0kr på en ny ISK och satte var 3dje månad in en summa som skulle handlas för i ca 12 bolag enligt en metod från Jan Öberg som kallas Rea-metoden.

Här sållade jag dock bort alla bolag som låg minus var 3dje månad och köpte mer i de andra som kom upp på min lista. En ändring jag gjorde var att bara fortsätta hålla i de bolag som gått upp mycket för att låta dom fortsätta sin resa upp.

Jag ska utvärdera denna metod ytterligare och om du också vill kolla på hur den går till så gå in på www.aktierea.seoch klicka dig fram till hur man gör en rea analys eller klicka på denna länk https://www.aktierea.se/vad-är-aktie-rea-/göra-en-rea-analys-39232260

Utöver hur det har gått så har jag insett att jag måste lägga om lite i portföljen så att jag ligger mer viktad åt bolag med stabil fin utdelning och lägga mer pengar i dessa.

2019 har jag lyckats få in en hel del pengar på börsen och hoppas att 2020 kommer ge samma möjlighet.

God fortsättning

Relaterade inlägg