Jag har kommit igång med gym

Jag har haft en lång svacka där jag inte varit så aktiv på gym eller tränat något överhuvudtaget. Nu är jag iallafall igång och har varit det ett tag, kroppen behövde det. Den behövde aktiveras på gym igen, gud va skönt det känns.

När jag tränade sist så körde jag efter en typ av schema, en grund ska jag kanske säga.

Jag körde starting strength där man fokuserar på ansökningar och lägger till isoleringsövningar på det. Styrkemässigt så kände jag att jag blev starkare i de basövningarna jag körde, och mycket kom väl från all träning. Man får in teknik och det känns bättre i muskler och leder.

Nu har jag ju kommit igång igen och då startade jag med ett schema som också har stor fokus på basövningar. Men efter ett samtal med en vän så har jag nu fått gipsning att lägga om mina pass lite och köra lite annorlunda och fånen mera volym.

Benböj, marklyft, bänkpress, militärpress och stångrodd är övningar som har stort fokus nu. Självklart lägger jag in konditionsträning med men inte i samma utsträckning just nu.

Kommer kanske lägga ut ett schema framöver om jag hittar något med balans.

Tills dess, kör hårt men var försiktig med ryggen vänner!

Peace

Relaterade inlägg